2014. november 22., szombat

Divatbakik télen!

Drága olvasóim,
talán mondhatom,hogy körülbelül egy hónapja volt az,hogy én ask.fm-en kaptam egy ilyen kérdést: " Berni, szerinted milyen divatbakikat lehet elkövetni ősszel? Mit mivel nem kellene felvenni, mi néz ki önmagában is borzasztóan stb :) " Erre én adtam egy teljesen korrekt, normális is szerintem helytálló választ. De nem először kaptam már hasonló témakörű kérdést. Így az az ötlet született meg a fejemben,hogy minden évszakban csinálni fogok egy Divatbakik (télen, nyáron, ősszel, tavasszal) rovatot nektek. Hogy lássátok miket nem kéne csinálni. Bizonyára lesz olyan aki dolgokban magára fog ismerni (nekem is volt már ilyen), az nem szégyen ha valami igaz rád, hiszen most még tudod ezt korrigálni is. Lesz aminél elmondom, a többségnél,hogy mi az amivel ezen javítani lehet. És próbálok mindenhez képet csatolni,hogy lássátok konkrétan mire is asszociálok. 


Divatbakik télen

A bizonyos pufi dzseki átformálása:
Legalábbis én ezt így hívom. Hiszen a megszokott, mostanában újra egyre divatosabb pufi dzsekiket nagyon nehéz elrontani. De egy szörnyű kis hibával ez könnyen megoldható, Ezek a darabok a lazaságot, kényelmességet sugározzák. Nem a túlontúl nőies vonalakat. De ez már 2014 nem teljesen igaz,hiszen vannak sokkal nőiesebb szabásúak is mint anno. DE van egy szabály: sose vegyél fel hozzá bokacsizmát! Főleg ne magsassarkúat, tűsarkúsat! Ezt mindenki törölje ki a fejéből, azonnal! Ez az úgynevezett "NE TEDD" szindróma. Amiket vegyél fel hozzá: bakancs, csizma, tornacipő és társai. Olyat, ami nincsen sarokkal ellátva, maximum egy "dísz sarok" van rajta, egy teljesen minimális. Mint látjátok egy street style outfitben megjelenik a magassarkús bokacsizma. Ez a rossz példa. És a következő kép egy tedd felirattal van ellátva, amely Oliviat ábrázolja. Látjátok, ő sose követne el ilyen bakit! 


Lábmelegítő 
-biztosan venni szeretnél egyet?-
Nem azzal van gond,hogy ez pusztán csak egy lábmelegítő. Hanem azzal,hogy sokan nem tudják hordani. Olyan sajnos szerencsétlen, elesett próbálkozásokat láttam már,hogy az egyszerűen hihetetlen. Egy alap szabály: ha alacsony vagy, vagy picit "husisabb", esetleg csak a combod nagyobb mint a többi testrészed, vagy esetleg tömzsi vagy: akkor felejtsd el azt,hogy te lábmelegítőt szeretnél venni! Aki magára ismert ezekből a szempontokból az se búslakodjon. Hiszen végül is most már tudja,hogy számára ez a divat felejtős. DE, helyette vegyen olyan hosszú szárú csizmát amelyik kellőképpen olyannyira meleg mint amennyire a lábmelegítő lenne. Mint látjátok a ne tedd képen a lánynak kifejezetten egy eléggé hosszú darabja van, ami a kicsikét vaskosabb combjaira nem túl előnyös. Ha nem is veszitek ezt észre egyből, akkor elég ha csak van egy kis viszonyítási alapotok az utána következő tedd feliratú kép 
nézése közben! 


Örökös harc 
-avagy,hogyan hordjuk helyesen a leggings-et? 
Ez már ilyen 100x átrágott téma szerintem lassan már mindenütt. De sokan még mindig nem fogták fel,hogy a leggings nem egy hétköznapos farmernadrág! Szerintem nem is nagyon kell nektek ezt a téli (és szerintem örökös) divatbakit tovább magyaráznom. Hiszen sajnos találkozunk ilyenekkel az utcán.. Mint látjátok az első képen egy ne tedd felirat van, DE.. ez mögött láthattok hozzá szerkesztve kettő darab kérdőjelet. Ami nem mást takar mint,hogy sportoláshoz az efféle nadrágok tökéletesek és nem baj ha nem megfelelő felsőt veszünk fel hozzá, de azért utcára,hétköznapi, egész napos viseletre nagyon ne tedd faktor szagú a helyzet! A második képen, ami pedig egy tökéletesen jó példát mutat meg, egy tedd felirattal van ellátva. És Olivia tűnik fel példaértékűként újra és újra. Ha mégis leggingset szeretnétek felvenni, akkor fontos,hogy egy olyan felsőt vegyünk fel hozzá amely fenék alá ér. Ez aranyszabály. Lehet akár felső, oversize pulóver,hosszított fazonú kabát és társai is akár.



Oversized coat 


nagy must-have darabok tavaly óta. Dübörögnek minden évszakban, hiszen mindegyikben akadnak esetleg "gyöngébb" darabok, melegebb darabok, rétegesebb szabásúak és sorolhatnám még tovább. De van olyan tervező, olyan márka amelyik minden évszakra kitalál hozzá egy újítást. Legyen az a színében, akár egy kis más szabás bevonásában vagy akár az egész kabát lényegében tesz egy változtatást, van olyan aki díszíti is őket. De a lényeg most az,hogy ha még nem vettél efféle szabású kabátot, vagy újat szeretnél venni, vagy mint én: gyarapítod a "kollekciódat", akkor van egy nagyon fontos tény amire figyelj. Inkább egy fontos bakinak hívnám. Attól,hogy oversized a neve, attól,hogy nagyobb szabású direktbe, még nem kell,hogy eggyel, vagy kettővel nagyobb számot is vegyél belőle! Mert akkor duplán oversized lesz, ami eléggé bénán néz ki!! 


Tombol a poncsó- na de nem mindegy,hogyan-

Először is csodálattal nézek végig mindig a Burberry poncsóján. Annyira fantasztikus darab!! Csak már nem igazán egyedi. De nekem még így is nagy álmom egy ilyet. De visszatérve a poncsó divatra. Én nagyon örülök neki,hogy ez 2014 vége felé megint bejött. DE, sajnos ez sem áll jól mindenkinek. Aki tömzsi, alacsonyabb, vagy rövidebb lábakkal rendelkezik az felejtse el a szezon legmenőbbnek mondható darabját. Mert csak teljesen előnytelenül nézni ki ha ezt magára rángatná. Főleg ha magassarkús lábbelikkel próbáljuk meg egyensúlyozni a magasságunkat, szörnyű! A ne tedd képen az egyik nagyszerű "Szellemekkel suttogó" című sorozatból látható a színésznő az ő kicsit oversized fazonú, "mintha a mama most kötötte volna össze a maradék cérnájából" című képsorozatot láthatjuk rajta.. borzalmas! Ez a ne vedd fel kategória. És megint csak az én példaképem: Olivia tündököl a tedd feliratnál. A régóta kiszemelt Burberry sálban, természetesen az ő monogramjával is van ez ellátva! 


Szeretnék majd nektek még egy ilyen téli divatbakik részt írni, mert még annyi minden van ami nekem szemet szúr és annyira nem előnyös,hogy az hihetetlen!
(De remélem azért eddig tetszik ez a rovat és,hogy sokat tanulhattok belőle!)

2 megjegyzés:

  1. Isteni rovat. Örülök, hogy ilyet lehet már nálad is olvasni.:)
    puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki,hogy tetszik. Ilyet ezentúl mindig lehet majd! :))
      Puszi xx

      Törlés